Förändringens vindar blåser

Malmö ska få sitt första KFC. Undertecknad har förbannat ”Chicken Cottage” och känner att KFC:s intåg inte heller är så himla härligt. Det finns betydligt vettigare och roligare kedjor som skulle kunna etablera sig i stan och kanske motverka den trista centrumdöden. Däremot har jag sett att Mango äntligen ska få plats i en av de tomma lokalerna vid Södertull. Jag blev riktigt tagen på sängen när den affären försvann från Entré och plötsligt flyttade ända ut till Emporia. Dit åker man inte i första taget, tycker  jag. Bokstavligt talat bor jag i andra änden av Malmö.

Rökförbudet ska snart även komma att gälla alla uteserveringar, om våra kära, snygga folkhälsominister Gabriel Wikström får bestämma. Lite kul ska väl folk få ha? Det känns som att han bara vill göra sig ett namn och sätta sin stämpel på ett nytt beslut. Jag kan stötta rökförbudet inomhus, inte minst av hänsyn till personalen. Men nu – Gabriel, you went too far. Om målet är att komma åt vanerökarna är det värt att ta till andra åtgärder. De som trillar dit gör ofta det från unga år, man måste börja där i stället.

Jag har nu äntligen börjat laga mer vegetariskt och blev väldigt inspirerad av Jamie Olivers recept. Egentligen tycker jag att hans matlagning är kul just eftersom den inte riktar in sig på att följa recept slaviskt. Jag drog bort ungefär hälften och serverade inte med ris utan bröd.

10623913_10153035295265781_2083404856368425617_o

Här är receptet i sin helhet.

Jag tog bort koriandern, tomaterna och den färska chilin (använde kryddan i stället). Smaken blev riktigt god, eftersom den söta ananasen passade väldigt bra med kokosmjölken och currykryddan.

Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *