Anlita mig som frilans inom copy & content

 När jag inte hänger på bloggen producerar jag content och copy för e-handelsföretag. Min nisch är översättning från EN/DK -> SE.

Jag finns även tillgänglig som frilansare om ni skulle behöva extra förstärkning.

Som digital kommunikatör drivs jag av att skriva kommersiella, relevanta & SEO-anpassade texter med företagets kunder i åtanke. Sand ska kunna säljas även i Sahara. Noggrann research och digital analys ligger till grund för mitt arbete.

Mina tjänster

Nyhetsbrev

Här  är det viktigt att ha en bra rubrik som ökar din CTR. Nyhetsbrev bör också fånga tidsandan – är det Mors dag eller Halloween? Promota veckans kampanj och skriv ett kort och kärnfullt intro, det sista man vill ha är en wall of text.

För att öka dina prenumeranter behövs att man konsekvent skickar ut nyhetsbrev som skapar värde. Undvik att bomba folks inbox med skräp.

Facebook-annonser

Här behövs copy som väcker känslor och engagemang. Ha t.ex med en fråga eller uppmaning att tycka till. Gärna en tävling som håller sig innanför Facebooks regler.
Jag ser Facebook-annonsering som en blandning mellan logos och pathos. Dvs. nyttig information om tjänsten/produkten samt formuleringar som inspirerar.

Adwords

Annonserna ska helst ha bra CTA och säljande budskap. Anpassa annonserna efter aktuella kampanjer i era digitala kanaler, med hjälp av countdowns och synliga rabatter. Tänk skyltfönster!

Blogginlägg/kategoritexter

Content funkar bäst när det är informativt men samtidigt lättsamt. En stor klump svårsmält information ska kokas ner till ett utsökt elixir. Här kan man skapa intern linkbuilding och visa att ni är en kunskapskälla att lita på. Texten ska också SEO-anpassas. Men överdriv inte med nyckelordet.

Webbcopy

Webbcopy finns främst på förstasidan och landningssidorna. Jag skriver texter som är kortfattade, strukturerade, uppdaterade och SEO-anpassade.

Produktbeskrivningarna ska vara säljande och informativa.

Strategi – målsättning och uppföljning

Digitala verktyg som Analytics & Google Search console är mina bästa vänner. Här hittar jag information om besökarna, konverterande trafik och vad som får folk att lämna. Statistiken kan användas både för att analysera läget, men också för att följa upp digitala insatser.

Kontakta mig gärna för ett samarbete – besök mig på LinkedIn.
Jag fakturerar med enskild firma.