Digital copy & content writer | Frilans


 

Rätt ord på rätt plats både inspirerar och gör att webbsidan rankar högt på Google. Jag finns tillgänglig som frilansande digital copy & content writer när du vill öka företagets synlighet på webben.

Ni kan så klart er grej  – oavsett om företaget säljer kitten mittens eller erbjuder en e-tjänst. Eftersom kunderna gärna letar information på nätet är det också viktigt att finslipa den digitala kommunikationen. Låt mig hjälpa till med detta, så att du kan lägga din tid på andra delar av verksamheten.

Jag har dessutom sparat ett eller annat ord i rockärmen.

Låt en digital copy & content writer skapa texter som kunderna vill läsa

Målgruppsanpassade och SEO-optimerade texter driver trafik, skapar värde och engagemang. Vass copy leder till konverteringar. Därför behövs kärnfullt textinnehåll som går i linje med företagets varumärke.

I egenskap av skribent sporras jag av att gestalta företagets drömmar, visioner och lösningar. Min målsättning är helt enkelt att bli expert på ämnet jag skriver om. Tung information omvandlas till lättsmälta webbtexter som fångar kundernas intresse, trots att tempot är högt. 

Anlita mig när du behöver copy eller content till varje del av kundresan – allt från Facebook-annonser till nyhetsbrev. Jag kan ta ett bredare helhetsgrepp vid behov som webbredaktör eller SoMe-ansvarig. Du erbjuds en övergripande digital strategi och enhetligt innehåll tvärs över olika digitala kanaler. Allt företaget kommunicerar får därmed potential att bilda en fin helhet med samma tonalitet.

 

Copytranslation –  mer än en översättning

Mina tjänster innefattar också översättning från danskt och engelskt copy/content till svenska, så kallad copy translation eller transcreation. Texterna översätts inte bara rakt av. Istället tas målgruppens kultur, mentalitet och svensk marknadsföringskutym med i beräkningen. Dessutom har jag kunskap om danskt arbetsliv och kultur efter att ha arbetat flera år i Köpenhamn. 

Mångsidig copywriter med kunden i fokus

Jag har haft förmånen att skriva för olika branscher inom bland annat skönhet & hälsa, bygg & DIY, bostäder och finans. På CV:t finns jobb inom kundservice, bank, skola och e-handel. Mitt fokus har legat på språklig kommunikation, kundrelationer och webb. Studier i digital marknadsföring och olika skrivkurser har också utvecklat mitt digitala mindset.

Engelska, Lunds universitet 90 p

Content marketing, distans på University of California

Strategisk kommunikation, Linnéuniversitetet 15 p

Kurser på Medieinstitutet i digital marknadsföring: bla. storytelling, konverteringsoptimering, digital strategi

Content writer & digital copywriter på både byrås och företag

Verktyg: CMSGoogle Analytics, Ahrefs, Search Console och Google Ads, Photoshop, Facebook Manager, Slack

Några av mina samarbeten

 

                                    

Redo att köra igång? Kontakta mig redan idag

Du erbjuds ett personligt samarbete baserat på kontinuitet och stabilitet. Det innebär att jag sätter mig in i ert arbetssätt samt skapar en struktur som ger goda resultat. Jobbet blir helt enkelt gjort i tid.

Skicka gärna ett meddelande via formuläret för ett samarbete, eller säg hej på LinkedIn. Förslag på punkter:

  • omfattning (antal ord/webbsidor etc.)
  • tidsåtgång
  • budget

Att maila mig på mika.dahlquist + @ + gmail.com går också bra. Jag återkommer med prisförslag, ett passande upplägg och en massa pepp! Självklart fakturerar jag med enskild firma.

Håller du till i Eslöv, Haparanda eller Åmål? Inga problem. Jag är van vid att sköta mina uppdrag på distans.