Digital copy & content writer | Frilans


 

Ord är min grej.

Som copywriter driver jag försäljning med hjälp av mitt tangentbord. Rätt ord på rätt plats sätter tonen för varumärket och bjuder upp sökmotorerna till dans.

Ditt företag är så klart proffs på det ni gör, oavsett ni säljer kitten mittens eller erbjuder en e-tjänst. Eftersom kunderna gärna själva letar information på nätet är det viktigare än någonsin att sticka ut i bruset. Det kräver tid och engagemang att få ökad synlighet på webben. Hemsidan behöver uppdateras och fyllas på med nytt innehåll och Facebookinläggen uppmuntra till engagerade kommentarer.

En digital copywriter hjälper dig, så att du istället lägga din energi på andra delar av verksamheten. Anlita mig på frilansbasis om du behöver extra stöd under en arbetstopp, starta upp ett nytt projekt eller inleda ett längre samarbete.

Jag har dessutom sparat ett eller annat ord i rockärmen.

Låt en digital copy & content writer skapa texter som ger resultat

Få hjälp med webbinnehåll som förvandlar besökare till betalande kunder:

  • Målgruppsanpassade och SEO-optimerade texter som driver trafik, skapar värde och engagemang
  • Vass copy med tydlig Call-to-action
  • Storytelling som stärker företagets varumärke

I egenskap av skribent sporras jag av att gestalta företagets drömmar, visioner och lösningar. Min målsättning är helt enkelt att bli expert på ämnet jag skriver om. Tung information omvandlas till lättsmälta texter som fångar läsarens intresse. Trots att tempot är högt. 

Anlita mig när du behöver copy eller content till varje del av kundresan – allt från Facebook-annonser till nyhetsbrev. Jag kan ta ett bredare helhetsgrepp vid behov som webbredaktör eller SoMe-ansvarig. Du erbjuds en övergripande digital strategi och enhetligt innehåll tvärs över olika digitala kanaler. Allt företaget kommunicerar får därmed potential att bilda en fin helhet med samma tonalitet.

 

frilanscopywriter

 

En copywriter med bred bakgrund

Jag har haft förmånen att skriva för olika branscher inom bland annat skönhet & hälsa, bygg & DIY och bostäder. Via mitt arbete inom kundservice, administration och e-handel har jag utvecklat färdigheter i kommunikation och digitala verktyg. Kurser i digital marknadsföring har vässat mitt digitala mindset.

Engelska, Lunds universitet 90 p

Content marketing, distans med Coursera på University of California

Strategisk kommunikation, Linnéuniversitetet 15 p

Kurser på Medieinstitutet i digital marknadsföring: bla. storytelling, konverteringsoptimering, digital strategi

Content writer & digital copywriter för byrås och företag

Några av mina samarbeten

 

                                    

Copytranslation –  mer än en översättning

Mina tjänster innefattar också översättning från danskt och engelskt copy/content till svenska, så kallad copy translation eller transcreation. Texterna översätts inte bara rakt av, utan målgruppens kultur, mentalitet och svensk marknadsföringssed tas med i beräkningen. Dessutom har jag kunskap om danskt arbetsliv och kultur efter att ha arbetat flera år i Köpenhamn. 

Redo att köra igång?

Du erbjuds ett personligt samarbete baserat på kontinuitet och stabilitet. Det innebär att jag sätter mig in i ert arbetssätt samt skapar en struktur som ger goda resultat. Jobbet blir helt enkelt gjort i tid.

Skicka gärna ett meddelande via formuläret för ett samarbete, eller säg hej på LinkedIn. Förslag på punkter:

  • omfattning (antal ord/webbsidor etc.)
  • tidsåtgång
  • budget

Att maila mig på mika.dahlquist + @ + gmail.com går också bra. Jag återkommer med prisförslag, ett passande upplägg och en massa pepp! Självklart fakturerar jag med enskild firma.

Håller du till i Eslöv, Haparanda eller Åmål? Inga problem. Jag är van vid att sköta mina frilansuppdrag på distans.