Just nu – februaris ljusglimtar

Ser just nu

Sista avsnittet på Bron överträffade förväntningarna. De första avsnitten tilltalade mig inte alls men sedan tog serien fart. Antar att det korrelerade med regissörsbytet till rutinerade Rumle Hammerich. Danskarna kan som sagt det här med film.

Speciellt imponerad var jag av Sagas hälsningsfras Saga Norén, länskrim Malmö som byttes ut något och avslöjade en del av Sagas öde.  Utan att spoila för mycket.

Här under kommer en liten-liten spoiler. Jag fick rätt angående seriens Edward Norton.

Han i rullstolen. Samma typ av karaktär – oskyldighet blandat med en slags demonisk oförutsägbarhet. Jag lämnade rummet ett par gånger när han plingade på Henriks (polisens) ytterdörr. Snubben var creepy, minst sagt.

För att väga upp dysterheten som kommer med årstiden och en överkonsumtion av scandic noir, dystopier och krigsfilmer som Dunkirk – Parks and Recreation. Ett näpet litet gäng. Puttrigt och taffligt, sådär som i The Office. Man kan se ett eller fem avsnitt, det är bara att välja eftersom de är helt fristående.

Läser just nu

Margaret Atwoods Tjänarinnans berättelse ( The Handmaid’s tale). Språket flyter på så himla bra i romanen, den kommer jag avsluta som en dans! Varje paragraf och stycke är fullmatat med mening och symbolik. Varje tillbakablick känns noga avvägd och frestar inte på läsarens tålamod. Varje handling som Offred utför är noggrannt kalibrerad för att inte hamna utanför ramarna. Minfält.

Gör just nu

Peppar för en presentation i Facebookannonsering OCH konverteringsoptimering inom två veckor. Sedan praktik. Lagom till våren gör entré. Hoppas på ny energi och nya idéer!

Bäst just nu

Att det blivit lite ljusare ute  och att jag faktiskt gick en runda på 4 km. Man behöver inte alltid vara instängd på gymmet.

Är inte Eatery rätt schysst ändå? Och mer kul borta på Malmö Live ska det bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *