Varför jag inte bloggat och lite om tiggare.

Några anledningar till varför jag inte hunnit blogga speciellt mycket. Jag tänkte skriva ett inlägg om tunnelbanereklam, men tänkte skit samma. Rikta ilskan åt andra håll. Rikta den mot jämställdhetsproblem, vissen partipolitik och tomma  lösningar på EU-nivå. Eller gör som de som som anställde tiggare, säkerligen för att de är driftiga och flexibla. Tänk att vilja resa så långt till ett annat land för att skapa något bättre. Det borde vara egenskaper som kan lyftas och användas.

Allting måste börja med dig själv. Folk kan knappt lätta på ändan och  göra plats för andra på tåget, hur ska då saker och ting då kunna förändras?

Hur som helst har jag fördrivit tiden med ännu några Köpenhamnsvistelser innehållandes sonderande av både Nyhavn, Nörrebro och Inre Byen samt Torvehallerne. Den sistnämnda ligger ganska nära Nörreport  vägg i vägg med en stor öppen skejtplats. I saluhallen kan man botanisera bland en uppsjö av specialiteter från olika länder som t.ex pata negra, olika olivoljor och likörer.

Hittade denna pärla av ett misstag, just som jag trodde jag uttömt alls franska ställen i latinska kvarteret.

11850724_10153438645135781_5941498598641047991_o

Själva namnet på restaurangen måste man ha valt med syfte att spell it out there för potentiella middagsgäster, för att de ska aktivt välja det franska köket. Mon Amour. Fransmännen kör aldrig på det här med ironi. Och visst var det finstämt och samtidigt väldigt avslappnat. Man blev lagom uppassad av en tvättäkta fransos som snackade Inglish-e.

Kvällens besvikelse var dock att de inte hade créme brulée som utlovat på menyn, trots att personalen sprang runt med en brännare och tände upp alla ljus.

OCH SNART ÄR DET MALMÖFESTIVALEN. Det lutar mest åt Yelle, Krunegård och Bob Hund. Men även Thåström verkar mycket lovande. Gratis är gott!

Krunegård måste vara en av de bästa svenska textförfattarna just om jag själv får tycka. Vilket jag får, eftersom det är min blogg.

/Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *