Vinterns utbud och en Värstingresa

Vintervackert är vädret idag och man vaknar långsamt.  Blev ett besök i saluhallen i Malmö igår för deras Ramen, andra gången nu. Det är verkligen trivsamt i saluhallen, med flera restauranger, ostdisk och livsmedel på lösvikt. I ett hörn säljs fina  blommor och utanför bidrar färgglada buketter till ett trevligt intryck. Det är lite av en promenad att komma dit. Den ligger ca. 5-10 min från Centralstationen och bort från city men jag förstår valet att förlägga den här. Inte för läget, utan för den charmiga lokalen. Jag hoppas att folk fortsätter gå hit.

malmosaluhall

 

Filmtips inför ikväll? Winter’s Bone är passande på januaritemat – en mörk historia med Jennifer Lawrence. I filmen har hon en mer avskalad roll, inte alls som i de sci-fi eller fantasyroller vi är vana vid att se henne. Här spelar Lawrence Ree Dolly som försöker bryta igenom kyla och misär. Den övergripande känslan är att här finns ingen väg ut, men ändå är karaktären hon  spelar så stark. Ree Dolly tvingas söka efter sin försvunna far eftersom att hela familjen hotas av vräkning. Hon dras in i en värld av drogmissbruk och våld. Kan utan att avslöja för mycket säga att titeln knyter an till slutet väl.

Förr den som har städning eller andra tråkigheter att ta tag i kan jag verkligen rekommendera att ha P3-dokumentär i bakgrunden- senast lyssnat för mig var Värstingresan. Alltså, om någon inte har gjort en film på denna historien snart tar jag själv tag i det!

Det handlar om ett misslyckat projekt, där svenska socialen skickar iväg ett gäng kriminella tonårskillar på en båt tillsammans med en lärare och en sjökapten. Man hoppas att detta ska rehabilitera dem. Resan urartar så klart och den irländska polisen blir inblandad. Historien är lika delar allvarlig och farsartat komisk. Allvarlig, därför att dessa killar haft en tuff uppväxt och visar på aggressiva tendenser mot männen på skeppet. Farsartad när de själva seglar båten i hamn på Irland och polisen står där och väntar. Då är de nöjda att de klarat att segla båten  själv och bryr sig inte om det handlade om en kapning.  Charmig, därför att killarna skriver ett fint vykort hem till sjökapten Mats fru att de kommer gråta när han ska tillbaka hem till henne. En tokig historia, att man fick lov och finansiera och utföra en sådan här typ av resa.  Dessutom är den helt sann.

 

2 reaktioner på “Vinterns utbud och en Värstingresa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *