Case

Välkommen till min portfolio med flera spännande uppdrag/jobb. Kika gärna in hos kunderna!

Harvest of Ecuador ville ha engelska texter på sina produktförpackningar – ekologiskt kaffe och choklad. Vi utgick från deras anknytning till hemlandet Ecuador och livet i den nya hemstaden Höganäs med en spännande mattradition. I texten lyftes budskapet att njuta av chokladen samtidigt som man gör en insats för klimatet och stöttar de schyssta arbetsvillkoren under produktionen.


Living Flowers är ett litet familjeföretag inom e-handel som under sin resa till Ha Long Bay insåg att de ville bidra till att minska konsumtionen och dra ner på svinn. Deras långtidshållbara blommor varar i 6 månader. Jag översatte content från danska till svenska till Living Flowers nya hemsida och hjälpte till att översätta all UX-copy genom hela köpresan. Jag översätter också texter till nyhetsbrev och annonser löpande, samt ger förslag kring svenska kunders köpresa.


Målet för Byggros är att öka närvaron på LinkedIn och tillsammans med marknadsavdelningen skapar jag inlägg om deras nya projekt, produkter och annat som är på gång i företaget. Det ingår också skapande av content och uppdateringar på hemsidan – jag hjälpte dem att flytta över och optimera hela deras gamla hemsida i Umbraco. SEO, struktur, navigering, nya bilder och uppdaterade texter ingick.


Cultup

Hur vet du om ditt teammöte varit lyckat och att ni har rätt kultur på arbetsplatsen? Cultup erbjuder ett avancerat mätverktyg som bygger på akademiska teorier för HR-avdelningar och möteshållare/teamleaders. Jag hjälpte dem att förpacka budskapet enkelt och säljande och även förmedla de mjuka värdena bakom den tekniska appen. När det sedan var dags för uppfräschning fick jag skriva alla texter på engelska.


Vården.se

Guider och artiklar på ämnet hälsa & sjukvård. Stort fokus på research, faktakoll och tillgänglighet.


Luxplus

Skrev stora mängder produktcopy och brand-texter till olika landningssidor i ett års tid. Med fokus på SEO.


DFDS

Facebook-copy, webbcopy och nyhetsbrev.


Goodiebox

Transcreation/kreativ översättning. Texter till hemsidan, kampanjer och nyhetsbrev inför deras Sverigelansering + support vid julkampanj.


BostadsZonen

SEO-optimerade texter till olika landningssidor. Jag arbetar fortlöpande med att uppdatera deras texter, så även köpvillkor och information.


Jem&Fix

Copy till Facebook och landningssidor. Fokus på veckokampanjer och tävlingar. Ökade följarantalet med ett par tusen personer på ett halvår, ca. 70 %.


Hej! Vad roligt att du tittar förbi.

Jag heter Mika Dahlquist och är tangentbordsansvarig för denna blogg, när jag inte frilansar som copywriter och skribent. Här skriver jag om digital marknadsföring, skrivande och kreativitet. Och en del om kultur och upplevelser.

Vill du också ha hjälp med att få företaget att växa online? Klicka här för att se hur vi kan jobba tillsammans.