Tider som flytt – när det är dags att packa igen

12190106_10153597166570781_8459613293646739895_nDet här med att flytta. Det har definitivt sina fördelar.

Man börjar om på nytt. All gammalt krafs blir utrensat och man börjar om på ett oskrivet blad. Det är inte så att jag plockar fram rosenkristaller och slagträn men en omstart gör att man får ny energi. Dock är det zen i kvadrat – en sorts ro infinner sig när man sätter gamla prylar på rätt plats och fyller på med nya. I mitt fall köpte jag inte grymt mycket nytt men det blev i alla fall ett nytt duschdraperi och lite nya sängkläder. Skulle det bli, skulle det bli denna. 

Som nyinflyttad får man massa nya erbjudande. Har redan fått rabatter på Apoteket och från Skånetrafiken, samt Sydsvenskan. Jag kommer förvandlas till Homo Erectus Rabattus och fara runt hela Malmö city för att hitta den bästa dealen. Det kommer gå så långt att jag planerar mina middagar efter vad jag kan få tag på billigt. Falukorv någon?

Man upptäcker att allt är uppbyggt praktiskt kring boendet likt ett nät, med krypavstånd till ICA, postlåda, apotek, vårdcentral, gym, bussar och postutlämning. Bara Systembolaget som fattas!

Nackdelarna då?

Man upptäcker sina nya grannar. Och de upptäcker förmodligen dig, eftersom det bör vara lyhört på båda hållen. Livet på andra sidan väggen ter sig ibland väldigt påtagligt. Jag vet mina grannars helgvanor, behöver knappt titta på klockan när jag hör de bekanta ljuden från – just det – småbarnen.

Det luktar främmande i lägenheten. I min hall är det någon slags skum sommarstugedoft som förmodligen kommer från de platsbyggda skåpen. Resten av lägenheten har jag kontaminerat med doftljus. Clean Sheet-doften så klart. Det ska lukta som en själv för att en ska känna sig himma.

Det var ju en del som var bättre i gamla lägenheten….på avstånd ter sig allt så mycket bättre. Var är mina två balkonger? Kvällsutsikten över neonljusupplyst bensinmack? Det gigantiska sovrummet? Det betydligt varmare badrummet?

Hur som helst har jag ännu inte tagit bussen i fel riktning eller vaknat i panik och ramlat ur sängen. Så då får jag ändå säga att den dryga första månaden på ny adress passerat med bravur.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *