En vinnare och ett mysigt konditori.

JA!

Han fixade det och jag vann en femma, i alla fall på pappret. En mycket värdig vinnare och en mycket bra skådis. Det vet alla att jag tycker, som känner mig. I samma liga som De Niro och Nicholson. Flankerad på galan av underbara Kate Winslet som också verkar åldras som ett årgångsvin. En av de där oslagbara – i sällskap av bland annat Meryl Streep och Kidman.

Annars brukar jag inte engagera mig så mycket i Oscarsgalan. Ibland snubblar man över några tacktal från kvällen, vilket kan vara intressant. Jag gillar Oscars för att det är en milstolpe att luta sig emot, eftersom varje filmår summeras under en kväll. Olika trender inom Hollywood presenteras, både filmmässigt och modemässigt. En slags ”alla var där”känsla.

Det är alltid snack om det var rätt film som vann och så vidare. Ibland är valen av film högst politiska eller färgade av samtiden. Den här listan är ganska intressant tycker jag. Själv tycker jag det är märkligt att några på listan som t.ex Psycho, The Shining & Fight Club inte vann. Vill själv lägga till Brokeback Mountain, The Pianist och Black Swan. Alla tre berättar en väldigt spännande historia och har bra skådisar, samt väldigt minnesvärda scener som spelar ann på känslorna. Ni vet sådana filmer som känns i dagar efter och man kan minnas hur det var när man såg dem. Så är en riktigt bra film. Tre extremt värdiga vinnare som jag ser det är annars Forrest Gump, När lammen tystnar och American Beauty. Forrest Gump finns det nog inte någon i hela världen som inte gillar. Soundtracket är perfekt och betar av låt för låt, decennium för decennium.

Helgen bjöd förresten på en väldigt utsökt semla, ett sådant där riktigt konditori med blommiga gardiner, där man inte kan köpa kaffe latte och själv får hälla upp kaffet ur kannan, samt ta hur mycket påtår man vill. Vinterns sista semla och förhoppningsvis sista suck. Nu laddar jag för vår.

20160228_151535(0)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *