Copywriter & digital marknadsföring | Frilans | Sälj med text

3 av 4 söker på nätet varje dag

Slösa inte tid på att gissa

Att skapa en stabil digital närvaro är ett långsiktigt arbete och du vill helst inte skjuta från höften. 
Skaffa koll på allt från planering, till skapande och publicering av innehåll. 

Receptet på en lyckad digital närvaro

Du vet ungefär vad du vill säga, men inte alltid hur och när. Bättre kontinuitet och pricksäker kommunikation ger högre förtroende. Och avkastning. Inbound marketing när det är som bäst!

1

Webbpublicering & redaktörskap

Keep on keeping on – du glömmer väl inte att förvalta ditt varumärke kontinuerligt? Anlita mig för att skapa innehåll på sociala medier och hemsidan. Webbinnehåll med relevant och korrekt information gör att företaget uppfattas som seriöst.

Jag tar hand om allt från hashtaggar till storytelling & målgruppsanpassning. Du får en pålitlig resurs som arbetar vant i dina webbpubliceringsverktyg och ser till att dina digitala kanaler alltid är uppdaterade. Resultaten analyseras och följs upp för att göra förbättringar. 

1

Contentplanering & SEO-analys

Planera innehållet utefter årets högtider, helger och happenings för att få målgruppens uppmärksamhet. Få förslag på innehåll i rätt kanaler med en röd tråd. Skräddarsytt utifrån er bransch, B2B eller B2C.

Skapa nytt innehåll baserat på en gedigen sökordsanalys så att ni kan knipa placeringar på Google från era konkurrenter. Även besöks- och reach- statistik ligger till grund för planeringen.

Vad är din största utmaning?

Hör gärna av dig och berätta mer. Jag återkopplar med en plan framåt och en massa pepp. Självklart fakturerar jag med enskild firma. Håller du till i Eslöv, Haparanda eller Åmål? Inga problem. Majoriteten av alla copywritinguppdrag sköts på distans.

 

Copywriter med bredd

Efter att ha arbetat kundnära i cirka fem års tid inom kundservice, handläggning och e-handel tog jag klivet mot en spännande tillvaro som frilansare år 2021. Men ny i gejmet är jag inte. Mitt första SEO-uppdrag var för en byrå i Köpenhamn år 2013. Min gedigna studiebakgrund inom samhällskunskap och humaniora gör att jag snabbt kan leta information och analysera omvärldstrender. Resultatet? Texter som ger avtryck.

Nuvarande och tidigare kunder är bland annat verksamma inom skönhet & hälsa, SaaS, bygg, arbetsliv och hållbarhet. Hundratals texter om allt från den optimala ansiktskrämen till hantering av dagvatten har levererats genom åren.

Jag lovar inte guld och gröna skogar, däremot att väga orden på guldvåg. Struktur och skrivglädje med fokus på förstahandskällor och rätt digitala verktyg är a & o.

Du erbjuds ett personligt samarbete som bygger på kontinuitet och stabilitet. Det innebär regelbundna uppföljningar och transparent kommunikation. Jag vill lära känna vad företaget står för – på djupet.

dahlquistkommunikation
Alice Ädel Photography

Samarbetet från A till B

1

Vi har ett första (digitalt) möte för att se om vi är en match. Offert skickas utifrån din målsättning och när allt är godkänt rullar arbetet igång. Du kommer att kunna ta del av en gemensam dashboard där arbetsprocessen är tydlig.

 

 

2

I nästa steg lär jag känna företaget på djupet genom att intervjua dig/medarbetarna och skicka ut ett frågeformulär. Jag gör även research och läser igenom allt material som redan finns + eventuell brief. Kartläggning av er data kan också göras. Då analyseras webbplatsen i Analytics och med SEO-verktyg.

3

Jag jobbar på och levererar beställningen enligt avtalad deadline. (Eventuellt bokas ytterligare avstämningsmöte). Du kollar igenom, ger feedback och jag finslipar.

4

Godkänt och klart! Fanfarer hörs i fjärran och faktura skickas enligt överenskommelse.

Fler sätt att bli relevant i flödet

Copywriting & SEO

Få hjälp med copy till webbsidan och sociala medier. Eller beställ sökmotoroptimerade blogginlägg. Lyft fram fördelarna och förmedla rätt känsla så att besökaren konverterar. Möjligheten finns också att finputsa existerande texter och få tips som förbättrar kundresan. 

Hemsida/webb

Skapa företagets digitala skyltfönster och stick ut i bruset. Få hjälp med att ändra en existerande hemsidas layout och innehåll och väv in säljet naturligt. Du kan även få löpande support efter att arbetet slutförts.

 

Översättning

Kreativa översättningar från danska och engelska till svenska. Fokus på lokalisering och transkreation som passar den svenska marknaden. 

 

DRUM AGENCY / LIVING FLOWERS / BOLIGZONEN / CAPTURE INNOVATION / HARVEST OF ECUADOR / VARDEN.SE /  REBIOME / HIROY / AYD / NABOGO / GREEN MATTERS / GUIDE TO ICELAND