Digital copy & content writer | Frilans

 

Oavsett om ni säljer kitten mittens eller erbjuder en e-tjänst är ni är så klart grymma på er grej. Men syns ni online?

Eftersom kunderna gärna själva letar information på nätet är det viktigt att sticka ut i bruset. Det kräver tid och engagemang att få ökad synlighet på webben. Hemsidan behöver uppdateras och fyllas på med nytt innehåll och Facebookinläggen skapa engagemang.

En digital copywriter hjälper dig, så att du istället lägga din energi på andra delar av verksamheten. Anlita mig på frilansbasis om du har behov av extra stöd under en arbetstopp, starta upp ett nytt projekt eller inleda ett löpande samarbete.

Som copywriter driver jag försäljning med hjälp av mitt tangentbord. Rätt ord på rätt plats sätter tonen för varumärket och bjuder upp sökmotorerna till dans.

Jag har dessutom sparat ett par ord i rockärmen, som väntar på att få komma till användning.

Låt en digital copy & content writer hjälpa företaget att få fler kunder

Få hjälp med innehåll som förvandlar webbsidans besökare till betalande kunder:

 • Målgruppsanpassade och SEO-optimerade texter som driver trafik, skapar värde och engagemang
 • Vass copy som leder till köp
 • Storytelling som stärker företagets varumärke
 • Möjligheten att växa organiskt och därmed dra ner på annonskostnader

I egenskap av copywriter sporras jag av att gestalta företagets drömmar, visioner och lösningar. Min målsättning är att bli expert på ämnet jag skriver om. Snårig information omvandlas till lättsmälta texter som fångar läsarens intresse. Trots att tempot är högt. 

Anlita mig när du behöver copy eller content till varje del av kundresan. Allt från Facebook-annonser till nyhetsbrev. Jag kan ta ett bredare helhetsgrepp vid behov som webbredaktör eller SoMe-ansvarig. Du erbjuds en övergripande digital strategi och enhetligt innehåll tvärs över olika digitala kanaler. Allt företaget kommunicerar har därmed potential att bilda en fin helhet med samma tonalitet.

 

Copywriter med en stor verktygslåda

Jag har haft förmånen att skriva för olika branscher inom bland annat skönhet & hälsa, bygg & DIY och bostäder. Via mitt arbete inom kundservice, administration och e-handel har jag utvecklat färdigheter i kommunikation och digitala verktyg över en period på 5 år. Kurser i digital marknadsföring har vässat mitt digitala mindset. Samtidigt har jag en bred akademisk grund som gör att jag kan ta till mig komplex information snabbt.

 • Engelska, Lunds universitet 90 p
 • Content marketing, distans med Coursera på University of California
 • Strategisk kommunikation, Linnéuniversitetet 15 p
 • Kurser på Medieinstitutet i digital marknadsföring: bla. storytelling, konverteringsoptimering, digital strategi
 • Content writer & digital copywriter för byrås och företag

Exempel på samarbeten

 

          

               

Sagt om mig

”Mika is a distinguished skillful copywriter. Yet, the depth and enrichment Mika brings to the table is way beyond the duty and requirements of the job. The talent Mika showed was nothing less than her commitment, professional delivery, vibrant team work spirit and resonant insights that were of tangible contributions to the whole project”.
Ahmed, Wecodeforyou.io

”Vi har tagit hjälp av Mika flera gånger i samband med mindre och större uppdrag gällande texter och SEO-optimering till våra hemsidor. Mika är alltid mycket tillmötesgående, snabb och levererar arbete av god kvalitet på avtalad deadline. Jag kan å det varmaste rekommendera Mika till alla som behöver en frilansskribent”.
Kristian, Hyrebostad.se/Lejeboliger.dk

—-

”Vi letade efter en frilansare till vårt svenska systerbolag BG Byggros AB  som kunde hjälpa till med översättning, samt skriva texter till hemsidan och våra sociala medier. Vi är riktigt glada över att ha hittat Mika som arbetar mycket seriöst och kompetent med både innehåll och SEO-optimering direkt i våra system. Hon är trevlig att arbeta med och levererar alltid på avtalad deadline. Vi kan varmt rekommendera andra att dra nytta av Mikas kompetens”.
Lone, BG Byggros

Redo att köra igång?

Kom du ända hit? Vad kul! Då hoppas jag att du är redo att boosta din digitala marknadsföring.

Du erbjuds ett personligt samarbete baserat på kontinuitet och stabilitet. Det innebär att jag sätter mig in i ert arbetssätt samt skapar en struktur som ger goda resultat. Jobbet blir helt enkelt gjort i tid.

Skicka gärna ett meddelande via formuläret för ett samarbete, eller säg hej på LinkedIn. Förslag på punkter:

 • Omfattning (antal ord/webbsidor etc.)
 • Tidsåtgång
 • Budget

Det går också bra att maila mig på mika.dahlquist + @ + gmail.com. Jag återkommer med prisförslag, ett passande upplägg och en massa pepp! Självklart fakturerar jag med enskild firma.

Håller du till i Eslöv, Haparanda eller Åmål? Inga problem. Jag är van vid att sköta mina frilansuppdrag på distans.