Gott så! Matlagning och andra godsaker

I januari kurar man inomhus med film, god mat och hemmafix. Har testat på en del goda recept så som Flygande Jacob (hur har man lyckats förtränga denna 80-talsrätt). Det är ganska lätt att tillaga – man steker bara bacon, kycklingfiléer och häller på en matlagningsgrädde med chilisås i. Är man inte helt anti frukt i mat kan man slänga i bananer som gör sig fint med det salta baconet. In i ugnen i cirka 20 minuter – serveras med ris!

Vidare på kycklingtemat så testades även en kycklingsauté med dijon och dragon. Extra gott blir det med buljong i. För er som gillar tacomys men vill vara nyttigare kan jag verkligen tipsa om att röra ihop svarta bönor, rödlök och koriander samt lime. Perfekt att fylla burriton med! Toppa med ett stekt  ägg för mer protein.

För övrigt så vill jag verkligen tipsa om en riktigt god drink/fördrink som vi testade på nyår. Receptet stal jag från Elle Mat som har ganska spännande grejer. Apple Bellinis – friskt och gott!

I ett högt glas:

  • En skvätt Grand marnier
  • Dubbelt så mycket prosecco
  • Fyll upp med äpplecider
  • Släng i en kvist med rosmarin för dekoration som doftar härligt men inte ger någon smak alls. Vintervackert. Purely decorative.

IMG_20170101_114406

Domino’s Pizza har tydligen öppnat i Malmö och det vore värt att testa. Pizza är ju allmänt onyttigt så varför lura sig själv. Det är lika bra att kasta sig på det mest amerikanska av det amerikanska. Dessutom har de hemkörning. Kampen om Malmös bästa pizza har alltid varit tuff men när jag bodde borta på Lorensborg hade La Mare goda och i Kirseberg så var Algarve en klassiker.

Jag är även spänd på vad som ska bli den stora trenden inom semlor. Ett par år har det funnits några roliga varianter som t.ex semmelwrappen som sålde helt slut. I Malmö kan jag rekommendera att dra till Lilla Kafferosteriet där de just nu serverar små mini-semlor. Själva bullen har en riktigt god och saftig smak. Perfekt för den som gillar smaken men inte vill ha en alltför mäktig bulle.

lillakafferosteriet

Så lite njutbarheter kan man ändå få till i en denna mellanmånad. Inombords puttrar det en del av kreativitet och man tar liksom sats för det nya året. Just nu gillar jag tulpaner förresten, gula, vita och ljust rosa. En månad kvar av vintern och maxar man på med tulpaner så känns allting bara lättare. Dessutom har jag en beställning på fyra nya pocketböcker på gång! Som även kommer medföra en del recensioner.

tulpaner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *