Hur man överlever hösten

Mysiga stickade tröjor och härlig kall luft. September och oktober är mina favoritmånader på många sätt, innan man börjar tröttna på mörker och kyla. Sedan finns det andra saker man kan ta till för att höja mysfaktorn!

Serier

Jag kollar på Ozark som regisserats av Jason Bateman. Han har blivit lite av min go-to-guy inom film och serier. Här är han som sagt en familjefar som dras in i en kartellhärva. Frugan spelas av Laura Linney, även hon en favorit. Det är galna hillbillys, maffiasnubbar och familjeproblem i ett kaotiskt mischmasch. Säsong två är på Netflix nu!

Såg även Sharp Objects med Amy Adams nyligen – så grym! Den går dock på HBO så lite synd om du satsat på Netflix. Regissören har jobbat med spännande tillbakablickar som hela tiden ger en massa ledtrådar. Det är flera småtjejer som mördats i Wind Gap och man letar efter en mördare. Journalisten Camille återvänder för att undersöka händelserna och är tvungen att bo hemma hos sin dysfunktionella familj. Det är inte morden  i sig som är centrala utan de mörka relationer som kommer upp till ytan, där mor och dotter-relationen är i fokus. Det är tydligt att något är skevt i Wind Gap. Polisen är korrupt och det går liksom inte att få något vettigt ur någon.

Böcker

Kommer absolut satsa på Jonas Hassen Khemiris nya Pappaklausulen. Dessutom har jag fått veta att Allt jag inte minns ska bli serie på SVT. Khemiri fortsätter att leverera och jag känner mig rätt trygg att det mesta han gör blir till guld.

Image result for pappaklausulen

Kommer läsa fler klassiker. På hyllan väntar bland annat På västfronten intet nytt.

Aktiviteter

Det hade varit kul att dra ut i skogen och leta lite svamp! Men det säger jag nästan varje år och det blir sällan av. Får bli skärpning.

Siktet är även inställt på att mysa in sig på bio, just nu spanar jag på the Nun eller Gräns.

Fota mer vill jag också göra!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *