Livet som hyresgäst – från första bostad till eget kontor

Det första boendet är inget man glömmer i första taget. Att leta efter en ny lägenhet att hyra, som inte får kosta allt för mycket och erbjuder något annat än barndomsrummet, är en rolig och utmanande upplevelse. De allra flesta landar i ett studentrum med kokvrå. Andra går samman med ett gäng vänner i ett kollektiv. Då gäller det att märka sin favorithavremjök, för den kanske ryker. Och paxa den bästa fåtöljen!

En av mina kunder, BostadsZonen, vet hur viktigt det är att hitta ett bra, första boende. De erbjuder en bostadsportal för alla som vill hyra nytt, oavsett om det är lägenhet eller ett rum i hus. BostadsZonen har tagit fram olika guider om vad man ska tänka på vid flytt och hur du kommer överens med rumskompisarna. Jag har hjälpt dem att skriva stadsguider om just din favoritstad och även översatt en del artiklar. De har verkligen varit schyssta kunder som varit med på min frilansresa redan från början. Webbsidan har nu fått ett ansiktslyft och är en praktisk och enkel sökportal för bostäder. 

Själv har jag flyttat ett antal gånger i livet och sällan bott mer än cirka tre år på varje plats de senaste 10 åren. Pust. Fram till 20 års ålder hade jag flyttat ungefär tre gånger. När flytten gick till mysiga Malmö bodde jag med en kompis, sedan blev det studentboende och snart en egen etta med utsikt över en trevlig park. Men ettan blev för trång och sedan blev det en något större tvåa i en annan del av Malmö. Varje gång jag flyttade lyckades jag göra mig av med onödigt skräp, vilket alltid är praktiskt. Känslan av att vakna upp i ett nytt hem är oslagbar och det känns som att vända blad.

Slutligen blev det samboskap i Hyllie, vilket passade bra när jag jobbade i Köpenhamn. Sedan tog vi klivet att skaffa en trea i Slottsstaden. Där bor jag än idag och trivs riktigt bra. Häromdagen tänkte jag hur jobbigt det skulle vara att flytta igen när jag lyfte ner grejer i källaren. Däremot har jag saknat ett extra rum och i stället för att jaga efter större bestämde jag mig för att hyra ett kontorsrum. Det blir som ett extra rum eftersom det tar ungefär 5 minuter att promenera dit. Det är så himla härligt att vara där. Lugnt och skönt och dessutom finns det andra i bygget, så att man inte är helt ensam, Jag gillar inte för mycket tystnad utan vill ha lite sorl och ljud omkring mig. Därför tycker jag också om att jobba på café med lagom hög musik i bakgrunden. 

Att inreda sitt eget kontor har verkligen varit roligt och en perfekt grej att syssla med i januari och februari när inte så mycket annat händer. Jag ville att färgerna skulle vara ganska enkla och dova, med färgklickar för kreativiteten i form av posters, krukor och gröna växter. Det bästa med att hyra kontorsrummet är den vackra gamla byggnaden med fina fönster. En rejäl och bred fönsterkarm. Här finns skrivbord och två fåtöljer eftersom det kan vara skönt att flytta runt och inte sitta som en ostbåge vid skrivbordet hela tiden. Egentligen har allt gått smidigt utom det tekniska. Förutom strul med att få skärmen att connecta med laptopen och kicka igång wifit.

Jag trivs verkligen på kontoret. Man behöver inte bry sig om disk på bordet eller att se dammtussar jaga varandra på golvet. När jag sitter hemma är det som att jag börjar städa per automatik. Eller går och kollar i kylen på slentrian. Lite trist är det så klart att inte katten kan vara med. Det förtar ändå inte känslan av att vara på ett nytt, eget ställe, men samtidigt bo kvar i sitt vanliga, trygga hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *