Eatery på Malmös Malmhattan – ett vasst restaurangtips!

I helgen blev det ett besök på restaurangen Eatery, ett restaurangtips i Malmö. Den ligger i området som ligger vid sidan av Centralstationen vid  Malmö Live och saluhallen. Detta område är fyllt av företagsbyggnader, högskolan och SVT vilket  bidrar till stadens skyline. Samtidigt poppar det upp nya barer och matställen i området. Ett slags malmöitiskt Manhattan, eller Malmhattan om man hellre vill.

Innan ni kallar min koppling för långsökt – överväg då att ölen Malmhattan serveras på ypperliga restaurangen Eatery. Det verkar som att ölen egentligen är framtagen av restaurangen Kitchen&Table – men det är på Eatery som den serverades när jag var där i lördags. Så även om namnet Malmhattan spär på storstadskomplexet är det samtidigt en skön kommentar på Malmös växtvärk.

eatery

Eatery är en relativt stor lokal men det är imponerande att man lyckats skaffa en intim stämning vid borden. Trots att det är plats för många, kan man ändå fokusera på sällskapet och man sitter bekvämt utan störande moment. Jag tror att man lyckats dela av restaurangen med olika öar – draperier och olika sorters sittarrangemang. Det finns en del med soffor, en del med barbord osv.

Maten är mexikansk och köttet är riktigt fint. Både min tonfiskcarpaccio och köttet i huvudrätten var mört och välsmakande. Det är även trevligt att man kan dela på en större rätt. Som tillbehör serverades sötpotatis vilket passar bra till de vassa kryddorna. Som pricken över i:t beställdes drinkar. Min Mai Tai innehöll tyvärr lite för mycket is och mindre drink men det är ändå mer regel än undantag på många svenska restauranger. Jag skyller på strukurella problem mer än bartenderns tillkortakommande.

Jag kan verkligen rekommendera Eatery för er som föredrar ett avslappnat ställe med fin mat och härlig atmosfär. Annars kan jag rekommendera dessa. För er som inte är från Malmö – här kanske ni får inspiration att åka hit.

Bonne Vie

franskt – charmigt – litet – franska delikatesser- vinkännare

Mando

gott kött – klassiska maträtter – ombonat

Dubbel Dubbel

spännande kök – smårätter – fin uteservering -fräscht

Beer Ditch

goda burgare – retrokänsla – kul läge – avslappnat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *