Tillbaka – med ett jultema!

Om jag hade kunnat mer om stilmallar hade jag förvandlat bloggen till en riktig julblogg deluxe med röda tomtar, snöflingor och renar dansades över skärmen. Har dock varken kunskap, tid eller lust att ordna så ni får bara föreställa er en glad tomte på en galopperande ren när ni läser denna textrad. Tar även tillfället att slänga på några julbilder från Köpenhamn, som jag spenderade en helgdag i förra helgen.

12377655_10153679682250781_3963658385327726603_o 12363008_10153679682300781_2478293019066010812_o

20151205_164131

Danskarna kan det här med juldekorationer och det finns marknader att besöka på varenda torg eller offentliga plats, i princip.

Det är väldigt mysigt att sitta och dricka Irish Coffee på en gammal inrökt jazzklubb med trevligt sällskap eller att strosa runt bland trädoftande bodar nära Torvehallarna.

Sen sist har jag också gett mig i kast med bakning och lyckades göra min egen lussekattsvariant baserat på detta recept.

Bakning lämnar mindre utrymme för improvisation men jag lyckades göra någon slags kanelbulle-lussekatts-crossover med mandelmassa i. Riktigt gott när man tröttnar på den vanliga varianten. Det går snabbare att bara kavla ut degen,  strö på extra smör och mandelmassa, göra en rulle av den och sedan lägga mindre bitar i muffinsformar. Ovanpå strödde jag silverkulor och när de smälte i ugnen såg det ut som metalliskt stjärnstoft. Julen ska vara glittrig!

Även Malmö har skakat fram juligheter i form en stor glas-igloo där man kan gå in och besöka vita, gnistrande figurer av renar, pingviner. Konstgjord snö yr i luften och selfienivån är hög. Vet inte om jag ska tolka det som en ironisk kommentar till klimatmötet och isbjörnarna som blir färre eller färre, men jag väljer att tona ner min cynism.

Det är ju ändå jul.

 

1 reaktion på “Tillbaka – med ett jultema!

  1. Är det den 2:a bilden som visar hur det ser ut när du bakar dina kanelbulle-lussekatts-crossover med mandelmassa, så måste ju resultat bli något oemotståndliga och utsökta bakverk.

    God Jul!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *