Today I am a bird – röda inslag i kulturen

Titeln ovan syftar till min kaffekopp – signerad Lovisa Burfitt. Gillar verkligen hennes designs men äger än så länge bara en kopp. Hennes mönster är lite finurligt konstnärliga och Paris-inspirerade. Denna gillar jag att både dricka thé och kaffe ur. Favorit just nu Dilmah fruity minty delicious. Den är liksom fruktigt len men har ändå ett sting.

20170204_214037.png

Bilden här under ger också en uppfattning om hennes uttryck. Det är som hämtat ur en sketchbok, fast med ett tydligt tänk och genomgående stil.

 

Nytt in hos oss är några art prints som är tagna från ett magasin med den senaste samtidiga konsten. Varje uppslag har en presentation av konstnären och en A4-sida med snygga illustrationer. En ram på det och man har en annorlunda och personlig bild att hänga upp.

20170210_152931.png

Överlag är jag förtjust i typografi, snirkliga eller kraftfulla bokstäver och svartvita naturfoton med djup i bilden. Jag gillar hur naturen kan se ut i olika ljus och vilka färger som blir framträdande. Även monokroma bilder med inslag av färg är snyggt som bilden längst till vänster. Bilden  i mitten är suggestiv, ett rödsvart hjärta som genomborras av en pil. Också ett utstickande element av färg i en annars mörk bild. Det är vanligt inom konsten att låta en färg sticka ut, för att skapa en effektfullt kontrast. Vem minns inte den lilla flickan i rött som vandrar runt i en rött plagg i filmen Schindler’s List.

Även Roger Sanchez fattade grejen när han lät en tjej gå runt på stan med ett stort, rött hjärta. Another Chance heter musikvideon.

Tillbaka till tavlorna. Den längst till höger är lite steampunk-inspirerad. Jag gillar kontrasen med fjärilar (om n inte kan se det) som flyger ut ur gapet på en robotliknande gänglig figur. Bilden ska symbolisera miljöförstöringen och man kan se att personen/varelsen håller i en drömfångare. Det är både etnoinspirerade och väldigt futuristiska vilket är ett schysst uttryck.

Nytt att titta på skapar lite glädje i februarimörkret och vinterkylan. Nytt och utläst hos mig är Känslan av ett slut  och snart kommer jag att ge mig på antingen Steglitsan av Donna Tartt eller en roman av John le Carré. Jag blev verkligen sugen på att läsa av honom då jag nyligen sett Night Manager av danska Susanne Bier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *