OM

Jag heter Mika Dahlquist, men mitt hip hop-namn hade antagligen varit MC Toastie, eftersom jag gärna gör matiga mackor. Vän med orden och vän av ordning i min vardag som egenföretagare, copywriter och digital marknadsförare. Det dagliga arbetet ger en spännande möjlighet att få hjälpa små familjeföretag, entreprenörer och marknadsansvariga att navigera digitalt.

Min barndom tillbringades vid kusten där de salta vindarna ven runt knutarna. Vid familjeträffarna kunde farmors dziękuję och min gammelmosters skånska halleda höras. Jag är född på 80-talet och är en aning bitter över att inte fått uppleva varken Live Aid eller diskoeran. I stället får jag trösta mig med att ha tajmat in Ooops…I did it again och lanseringen av Nokia 3310.

Redan under skoltiden snickrade jag ihop min första hemsida och lärde mig allt från popups till ”ramar”. Snart slog bloggformatet igenom och jag fastnade för den nya kommunikationskanalen. 

Drömmen om att prata flytande franska ledde till ett år i Bryssel och ett halvår i Bretagne. Jag minns alla croissanter och brieostar med glädje, la bonne vie! Efter studier i Lund och några år inom utbildning och administration satsade jag på en karriär inom digital kommunikation, något som känns helt rätt! Skriv + webb = sant.

Några av mina drivkrafter är att samla intryck (och uttryck) och skapa något kreativt utifrån dem. Örat mot marken och huvudet bland molnen. Etta James, fina pinaler, Christopher Nolan och street art är exempel på sådant som inspirerar. Anteckningsböcker, vardagsmöten och cykelturer är också på listan. 

Jag vill slå ett slag för att få tillvaron att bli 2.0. Att damma av byrån och lägga champagnen på kylning. Vill du haka på – fast i webbform? Härligt, då tycker jag att du ska höra av dig eller besöka mig på LinkedIn och Instagram.

 

 

 

 

Studier & kurser

 

Uppsala universitet
Idéhistoria 30 p -> mot kandidat

Medieinstitutet
Kurser i digital marknadsföring: konverteringsoptimering, kampanjstrategi och SEO

Linnéuniversitetet
Strategisk kommunikation 15 p

Lunds universitet
Engelska 90 p

University of California, Davis via Coursera
The Strategy of Content Marketing

Northwestern University via Coursera
What is Social?

Samhällslärarutbildningen, Malmö högskola med statsvetenskap, kulturgeografi, sociologi och internationella relationer

SveFi, Sverigefinska Folkhögskolan
Kurs i Photoshop 1 termin

 

Säg det med MP4 

Här finner du den korta versionen – mina tjänster – paketerat och klart!