OM

 

 

Jag heter Mika Dahlquist, men mitt hip hop-namn borde rimligen vara MC Toastie, eftersom jag gärna äter mackor. Här har ni en inbiten Malmöbo som vuxit upp vid kusten och hört de salta vindarna vina runt knutarna. Min farmor brukade säga dziękuję och min mammas moster utropade ofta halleda! För övrigt är jag bitter över att inte fått uppleva varken Live Aid eller diskoeran eftersom jag är född i mitten på 80-talet.

Det skrivna ordet lockade tidigt och vid 15 års ålder snickrade jag ihop min första hemsida. Sedan slog bloggformatet igenom och jag hittade en ny och rolig kommunikationskanal. Efter studier i Lund och några år på arbetsmarknaden satsade jag på en karriär inom digital kommunikation, något som känns helt rätt! Skriv + webb = sant.

Drömmen att om lära mig franska ledde till ett år i Bryssel och ett halvår i Bretagne. Jag pratar fortfarande inte språket flytande, men croissanterna var goda.

Etta James, fina pinaler, Christopher Nolan och street art inspirerar mig. Anteckningsböcker, vardagsmöten och cykelturer ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar att starta nya projekt och känner mig aldrig fullärd. Ingen hemmakväll är komplett utan åtminstone en nyhetssändning i bakgrunden.

Fem snabba:

Team Angelina / Team Aniston

Öl / Vin (men bara ett glas rött till en god måltid)

Katt / Hund

Te / Kaffe

Morgon / Kväll