Hösten är här – dags för nystart!

Bloggen har legat lite på is. Jag hade kvar min adress men var tvungen att köpa ett större hus. För de som inte fattar min analogi så menar jag lagringsutrymme. Det tog helt stopp på lilla bloggen och text samt bildregn uteblev. Nu har jag mer plats och kan driva bloggen utan hinder. Så kul att komma igång, det kliar i fingrarna! Har även laddat upp på den analoga biten med anteckningsblock och olikfärgade pennor, alla med ordningssinne jublar nu.

Hösten är här och ironiskt nog är vissa dagar nästan finare än många sommardagar. Utlandsresan känns långt borta och det är nu man gottar ner sig i serier, film och böcker. För er som också undrar vad jag gör nu förtiden, klicka gärna här.

Jag läser just nu Kjell Westös Hägring -38 som är vacker och melankolisk. Den har en historisk beröringsyta och personporträtten är ingående. Det mest vardagliga kan beskrivas med behaglig  detaljrikedom.  Jag gillar den så här långt, men har ca 1/3 kvar att läsa. Vissa formuleringar är så knapertorrt fyndiga och andra är kusliga. Extra kul är att historien utspelas i Finland precis före och under krigsåren, då man var tvungen att ta ställning till det som skedde ute i Europa. Jag fastnar igen och igen för det allmänmänskliga i en historisk kontext.

Annars har jag siktat in mig på SVTS Hinsehäxan och  är förtjust i de charmiga 60-tals och 70-talsmiljöerna som man känner igen från serien Call Girl. Linsen är liksom dammig och grynig och ganska förlåtande. Alla röker överallt och det finns en slags oslipad känsla, när allt bara växer och knakar i folkhemssverige. Serien korsar också rutt med Bordellhärvan och svenska politiker som förlustade sig med unga tjejer.

Säger namnet Geijer er något? Han var nämligen Sveriges justitieminister och utnyttjade Hinsehäxan (Lillemor) som eskorttjej i ett helt decennium. Serien skildrar deras speciella relation. Det slår mig hur nära det var mellan makt och vanligt folk. Sveriges politiska liv kändes som en slags lekstuga. Lillemor drogs in i ett liv av kriminalitet, prostitution och droger och det är hennes liv man får följa.

2 reaktioner på “Hösten är här – dags för nystart!

  1. Att du har investerat i ett större hus är inte bara gagn för dig utan för oss andra som med glädje vill sitta i ditt vardagsrum och njuta av dina berättelser, åsikter samt recensioner av dina kulturella inslag och nedslag.
    Behöver du hjälp med hyran så säg bara till.
    Välkommen tillbaka

    Rickard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *