Inte bara Illum. Hitta spännande inredningsbutiker i Köpenhamn!

Tänkte det var dags att fixa ett fredagsinlägg. Har jag någonsin bloggat på fredagar? Fick lite feeling nu när jag blev länkad från Sandra Beijers blogg – en av de bloggar jag besöker dagligen. Kul att hon med flera håller det här med bloggandet vid liv. Jag tillhör de personer som fortfarande tycker om att vila ögonen på text och inte bara bild.

Nog om mina funderingar. Nu tänkte jag att vi skulle se på vad för inredningsbutiker Köpenhamn har att erbjuda, förutom de där självklara valen som Illum och Magasin.

Japansk inredning med en touch av vintage

Först ut i härliga Köpenhamn är Cph-Tokyo Vintage. En bild tagen med rutans reflektion innan jag bestämde mig för att sluta smyga runt utanför och gå in och titta på finskaperna.

inredningsbutikköpenhamn

De här hittade jag på bordet, så sött!

Klassisk och stilren inredning i Köpenhamn

Av kvinnan i butiken blev jag tipsad om nästa anhalt, ett ställe jag också helt missat, som ligger ganska nära Magasin i höjd med en vacker kyrka. You can’t miss it!

H.Skjalmp heter det. Försök säga det tio gånger! Där finns en massa fina grejer inom köksinredning som t.ex rader och rader av slevar, skärbrädor, handdukar och tjusigt porslin.

inredningsbutikköpenhamn

inredningsbutikköpenhamn

Inredningsbutik på Ströget med säsongsinriktat pynt

Sen gick jag även förbi ett ställe som kanske inte främmande för alla. Det ligger faktiskt på Ströget och jag tror att många har sett det glimrande julpyntet där inne. Nu är det utbytt mot ett shitload av gult påskpynt som är riktigt fint. Det ligger i anslutning till Illum så jag antar att det är under samma paraply. Tyvärr finns det inte med på kartan och jag har heeelt glömt bort namnet. Men ni hittar dit, lovar!

inredningsbutikköpenhamn

Leta upp annorlunda och exklusiva inredningsbutiker på Store Kongensgade

I anslutning till Kongens Nytorv ligger en väg som heter Store Kongensgade. Om ni går ett hundratal meter,  så hittar ni på höger sida en antikvitetsbutik fylld med pinaler från golv till tak. Jag hittade detta fina teakbord utanför.

inredningsbutikköpenhamn

Vidare på tema inredning: Notre Dame. Tyvärr har jag inga bilder därifrån men det är bara för att det är min favorit sedan länge. Man hade i princip kunna köpa vad som helst därifrån till mig och jag hade ändå blivit nöjd.

Spana in stället här.

Slutligen fick jag vila mig med en gofika. På favoritgatan Larsbjoernstraede.  Som ett tips i tipset så tycker jag också den senaste utställningen på Lousiana verkar grym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *