Kontorsslavens vädjan

Jag vet vad vi gör!

Ni vet alla butiker som har öppet mellan 10-18 och har mage att klaga på att butiksdöden sprider ut sig och att alla handlar på nätet. Vi gör som i Barcelona där värmen härjar dagtid och folk ligger för ankar. Kvällsöppet! Det behöver inte vara varenda dag, men gärna på onsdagar så kan man ta en öl efter. Eller en tråkig tisdag.

Vem med familj och barn skulle vilja arbeta den tiden säger Bror Duktig? Det behöver de inte. Snarare är det dags att plocka in de där ungdomarna och studenterna som behöver få in en fot på arbetsmarknaden. De kan arbeta ungefär mellan 18-23 varpå butikerna sedan stänger ner. Det får gärna vara med en kvällstouch, lite högre musik och en annan slags mingelkänsla. Espresso för de sömniga. Kanske en blinkande neontrappa, men bara sådär lagom svenskt så det håller sig inom ramen för smakfullhet.

Så kan ni sluta tjata om att ingen handlar i era affärer. Folk har sina egna arbeten att sköta dagtid. FEL FEL FEL som Härenstam skulle sagt (tyckte hommage var på sin plats).

Kontorsslaveriet är nämligen utbrett. Däremot skulle det vara trevligt att kunna sköta en del ärenden efter arbetsdagens slut och inte alltid hamna i soffan.

Det samma skulle även kunna gälla för myndigheter och annan samhällsservice. Det finns faktiskt även folk som måste arbeta kvällar och helger. Ge dem en chans att komma in i matchen.

Bra va?

 

2 reaktioner på “Kontorsslavens vädjan

  1. Väldigt, väldigt, väldigt bra förslag. Så många som tvingas åka till de själlösa vidriga köpcentra i utkanterna för att allt stänger så tidigt. De flesta är dessutom, i synnerhet i Malmö, väldigt uttråkade här på kvällarna. Tror det är en bra social grej också.

    Driv detta vidare på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *