Fler Köpenhamnstips: barer & parkhäng i Kongens have

k-barköpenhamnbarer

Köpenhamn har ett enormt utbud av matställen och jag har tidigare tipsat om vattenhål i byen. Nu har jag hunnit äta och dricka mig ett varv till runt Planet Hygge.  Följande Köpenhamnstips har jag listat utan någon speciell ordning och logik.

K-bar drivs tydligen av en svensk och har drinkar på Astrid Lindgren-temat, lite kul. Själv drack jag en uppfriskande Pippi-drink vid det senaste besöket. Det är ganska lätt att missa baren då den ligger på en liten sidogata jämte en av kanalerna vid Ströget. K-bar är relativt sober men ändå välkomnande och inte för stram. Möblemanget längre in i lokalen gör att man sitter lågt och inbjuder till avslappnade samtal. Dessutom ligger stället inne med en riktigt tjusig logga.

Cock’s&COWS lär få en anstormning efter att ha blivit nominerad till byens bedste. Själv fann jag denna pärla förra sommaren på Rosenvaengets Allé  där cocktailbarerna ligger som ett pärlband. Plus för drinkutbudet, en väldigt ombonad och lyxig känsla inomhus samt loungesoffan utanför där man tillbakalutat kan överblicka myllret på gatan.

Parkhäng i Kongens Have. Tänk dig Valborg på Lund men hela sommaren och våren, vid valfritt tillfälle (förslagsvis en tidig fredagkväll). Det är uppsluppet och ystert. Det är musik som pumpar ur högtalarna. Jag väljer en annan del av parken – som kan liknas vid ”clean and calm-section” i Roskilde. Här samlas mängder av människor för lite hygge i gräset.

The Dubliner Downtown – en riktigt genuin historia med en ganska trevlig uteservering. Backdropen är ett vackert korsvirkeshus. Här har det druckits Irish Coffee vintertid och öl sommartid. En gång bad jag om en islatte, som förvisso inte stod på menyn, men som servitrisen utan problem gjorde åt mig. Inte var den dum heller! Lösningsfokuserat och bra. Ett ställe med en stor dos av chummyness i ett trevligt område.

Matshopping bör också nämnas. REMA – billigt och bra. IRMA -lite dyrare men bättre utbud. Något danskarna kan är ekologiska produkter. Fräscha grönsaker, spännande théblandningar, torrvaror och marmelader.

Takterrasen uppe på Illum. I bästa New York-stil tar man hissen på baksidan direkt upp till en schysst rooftop som är en del av varuhuset. Du kan också välja att ta  den officiella vägen via Illums varuhusdel och sedan rulltrappan upp. Jag skulle rekommendera pizza-stället där du har smidig tillgång till terrassen och kan överblicka Ströget samt kyrktoppar och fina byggnader.

Illum

Koldskål med kernemelk. Världens fräschaste sommarefterrätt. Som en efterrättens gazpacho då den är soppbaserad. Och extremt danskt.

2 reaktioner på “Fler Köpenhamnstips: barer & parkhäng i Kongens have

  1. Tack för de otroligt välformulerade beskrivningarna av oaserna i det inre Köpenhamn. När nu är möjligt att ta cykel via den nya färjelinjen Limhamn-Dragör så blir cykelturen in till Köpenhamns centrum än mer lockande och framför allt med välsmakande och friskt utbud i cocktailbarerna.

    Kram
    Rickard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *