Köpenhamns bästa gata – hitta till guldkornen

Jag tipsar regelbundet om den danska huvudstadens bästa ! För fler tips, se här och här.

Alla har varit på Ströget och sprungit benen av sig för att gå till butiker som egentligen finns även i Malmö. Där finns en del godbitar, absolut. Min personliga favorit är &Other stories som är en paraplyaffär till H&M med lite mer egensinniga kläder och smycken. Butiken ser ut som ett hål i väggen där den ligger på Strögets mitt, men skenet bedrar då butiken har hela två våningar och en skosektion. Även Topshop, Urban Outfitters och Saint Tropez är tre butiker jag tycker om.

Vill dock tipsa om en gata som ligger  en bit avsides och heter Larsbjörnsstraede. På gatan finns den en hel uppsjö av smultronställen. Favoriten är ett crêperie och om det inte varit för den fulsnygga Asterixskylten utanför hade varit omöjligt att hitta dit. Själva restaurangen ligger längre in på en bakgård och här kan man köpa galettes gjorda på bovetemjöl med en mängd fyllningar. Man kan köpa mer matiga varianter med löjrom och rökt lax eller en efterrättsgalette med banan och nutella.

På andra sidan ligger en annan fransk restaurang som heter L’Ecole L’Education Nationale. Maten kan jag tyvärr inte betygsätta men det är väldigt trevligt att ta ett glas vin där. Helst ska man sitta utanför på en ranglig kaféstol för den rätta känslan.

gataiköpenhamn

På Larsbjörnsträde finns även en del klädbutiker och en av dem är en riktigt schysst second-handaffär som heter Episode. Butiken är fylld från golv till tak med vintagekläder och de tycks ständigt få in nya grejer och plocka fram säsongens viktigaste plagg. Sektionerna är indelade i yttterkläder, hattar, blusar och skor och så vidare. Man kan säga att det råder ett organiserat kaos och i min bok är det aldrig fel!

Alla ni som har hört ordet Pisserännan och rynkat på näsan, gå till området här ovan och ta tillbaka namnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *