Malmö, vad är nytt?

Det är tydligen bara regn och granater nu för tiden.

Jag vet inte om någon förväntar sig ett inlägg om min inställning till det hela men på det personliga planet känns det märkligt att leva i den senaste tidens verklighet. När jag går utanför dörren  lever jag fortfarande mitt vanliga liv och känner inte av en aktiv hotbild. Ändå går det inte att blunda för att det skett en upptrappning och det känns som att det kan hända överallt i hela stan i princip. På det politiska planet så hoppas jag att poliserna här nere får lite extra cash att gå till roten med eländet. Malmös tillstånd är ett nationellt problem. För som någon så klokt skrev, det finns så mycket man INTE vill flytta ifrån här.

Men däremellan har jag tagit skydd på en del nya ställen som jag tycker att folk borde testa. Var på Zócalo för ett tag sedan och åt burritos med svarta bönor. Runt hundringen får man ge för att äta sig mätt och eftersom jag gillar texmex är det som hittat. Som lite trivia är att den finns i liknande tappning i området Mission i San Francisco. Om ni är där – gå till Mission, ett Latinområde där gatorna kokar över!

Även Mrs Brown har en riktigt god charkbricka, med flera olika skink- och korvsorter samt oliver och cornichons. Det roliga är att jag inte hade någon aning om vad stället hette förrän jag gjorde en snabbgoogling och ändå har jag varit där ett antal gånger. Det är något med den trevliga uppsättningen möbler placerade på hörnet och den småputtriga stämningen som lockar.

Davidhallstorg är ett schysst vattenhål. Inte lika myllrande och intensivt som Lilla Torg, utan lugnare och mysigare. Jag kom ihåg den första second hand-butiken vid torget, för typ femton år sedan. Namnet har jag tyvärr glömt, men någon kanske minns? Tjejen i butiken stod utanför nonchalant rökandes en cigarett och lät oss tonåringar strosa runt och botanisera bland småblommiga plagg och vintage-bälten. Ur högtalarna strömmade Travis och jag inledde min brittiska populärkulturella odyssé. Det var långt innan Myrorna öppnade på Emporia.

3 reaktioner på “Malmö, vad är nytt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *