Moscow Mule i elegant kopparmugg: allt du behöver veta om drinken

moscowmule

Vem tycker inte om en riktigt läskande cocktail med karaktär? Moscow Mule har blivit poppis igen och är verkligen ett fräscht alternativ till en klassisk gin & tonic. Läs mer om denna härliga dryck här.

Varför dricks Moscow Mule ur en kopparmugg?

Metallen från kopparmuggen tar upp kylan från isbitarna väldigt fort och gör att drinken blir kall och fräsch.

Vilken ginger beer ska man ha i Moscow Mule?

Man brukar rekommendera Crabbies. Eller Fentimans.

…kan man inte ha Ginger Ale i Moscow Mule då?

Jodå, men tänk på att detta är mer som en kolsyrad dryck och inte är lika fermenterad och sammansatt som riktig ginger beer. Smaken av ingefära är mycket fylligare.

photosource.

Hur fick Moscow Mule sitt namn?

Drinken är resultatet av att flera personer sammanfogade gammal skåpmat och gjorde en riktigt framgångsrik marknadsföringskampanj. I Hollywood klagade Jon Martin på att han inte kunde sälja sin vodka från Smirnoff. Han mötte sin vän Jack Morgan som sa att ingen ville dricka av hans ginger beer. En tredje person anslöt – en rysk migrant som hade ett överskott på muggar i koppar.  You do the math.

På muggarna fanns det en sparkande åsnemula som emblem. Kan tänkas att man höll sig till djurtemat med tanke på Jack Morgans pub Cock ’n Bull.

På 50- och 60-talet blev Moscow Mule en stor succé och skådisar som Woody Allen och Joe Piro sågs dricka drinken.

Man gjorde sedan misstaget att byta namn till Smirnoff Mule och på 70-talet dalade dess popularitet. Drinken lär ha varit offer för det Kalla kriget, då många ville bojkotta den för att man trodde Smirnoff var rysk vodka. Politiskt spel på hög nivå!

Här kan du ta reda på mer om Smirnoffs varumärke.

Varför är Moscow Mule så på tapeten igen?

2016 blev Moscow Mule utsedd till årets It-drink. Det sägs att folk har tröttnat på komplexa drinkar och helst vill ha enkla recept såsom Screwdriver och Gimlet.

Receptet på Moscow Mule då?

  • 4 cl vodka
  • lime
  • 10 cl ginger beer
  • iskuber
Häll vodka och pressa lime i ett glas med is. Fyll upp med ginger beer och rör försiktigt så att inte bubblorna försvinner. Garnera med en limeklyfta. Njut!

Var kan man köpa kopparmuggar till Moscow Mule?

Royal Design finns det superfina muggar att köpa.