Play that funky music – musiktips från mig till dig

På morgnarna sitter jag mest med The Weekend på repeat. Det passar liksom bra att vakna upp till. Men annars har jag span på en hel del nytt som banar vägen för en härlig vår.

John Mayer har hållit igång ett tag och har ett antal låtar och album bakom sig. Av kommentarer att döma på Youtube är han en riktig jäkel live. Senaste albumet, en favorit i mitt tycke, var mer folkrock-inspirerat och där bjuds det bland annat på en duett med Katy Perry. Låten kan vara en av mina mest spelade för ca 1-2 år sedan. Därför känns det som ett måste att se honom i Köpenhamn i maj. Sagt och gjort, biljetter bokades och jag förväntar mig en spelning med en låtkavalkad och stämningsfullt gitarrspel.

En kompis till mig tipsade om Timber Timbre som spelar på Babel på skärtorsdagen. Även om jag inte helt säkert kommer gå på konserten så fastnade jag verkligen för deras senaste skiva. Den är stämningsfull och låter som en blandning mellan flera olika genres och musiker. Bob Dylan, Velvet Underground och Prince, typ.

Slutligen – Regina Spektor har kommit ut med nytt album – Remember Us to Life. Denna damen har varit min husgud under flera, flera år. Hennes pianoklinkande och underfundiga texter lirkar sig in i själen på något sätt. När jag fick veta att hon skulle komma till Way out West ångrade jag lite att jag valt bort denna för en annan festival men så tänker jag att det nog kommer fler tilfällen. Denna kvinna lär inte lägga av på ett tag. Så om jag ska nämna fyra favoritlåtar så kommer de faktiskt från flera av hennes album. Kan inte riktigt säga att det finns ett som är bättre eller sämre. Men det måste vara Laughing with, Fidelity och Don’t Leave Me. Eller – Folding Chair! Förstår inte hur man kan skriva om ett besök på stranden och få det att låta som rena poesin. En slags hyllning till att bara låta livet vara livet och kanske dela det med någon man tycker om. Inget storslaget, bara enkelt.

Come and open up your folding chair next to me
My feet are buried in the sand and there’s a breeze
There’s a shadow you can’t see my eyes
And the sea is just a wetter version of the skies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *