Skånska smaker på Vismarlövs Café & Bagarstuga

I helgen blev det ett besök på skånska Vismarlövs Café & Bagarstuga. Det är sedan länge känt att cafét är något av en oas på skånska slätten vilket uppskattas av många besökare varje år. Det är inte svårt att förstå varför.

Cafét i Vismarlöv ligger i gröna omgivningar med en lantlig atmosfär. Det är avslappnade att sjunka ner i en bekväm utemöbel vid husväggen och njuta av de varma solstrålarna med en kopp java i handen. Vintertid kan du kura inne i den varma och mysiga lokalen där det står rustika bord och fina, gamla skåp.

Kunderna kan köpa nybakat bröd över disk och även botanisera bland god marmelad och andra godsaker. Här erbjuds massa hembakt som kan tillfredsställa alla med en fäbless för antingen grovt rågbröd eller söta vetedegar.

vismarlövcafe

Hur tar du dig då till Vismarlöv? Det är enklast med bil, men vi tog ett tåg till Svedala och cyklade därefter genom Torup för att komma dit. Cirka 1,5 mil. Det är lite backigt på väg ut från Torupsskogen men annars går det fint.

På menyn finns det både vanliga mackor och dagens lunch. De allra flesta brukar boka bord på helgen för att säkert få en plats. Dock har de en stor trädgård på baksidan där de flesta spontana gäster får plats. Fika under ett vackert magnoliaträd. Ja, tack!

vismarlövcafe

Vi slog oss ner vid en av dessa söta cafébord. Det kändes som ett avsnitt ur Madicken eller Den hemliga trädgården.

vismarlövcafe

vismarlövcafe

Här vankas en god räkmacka. Brödet var inte för ljust och inte för grovt. Allt ser dessutom godare ut mot rutig duk.

Ovanför disken finns dessa fina plåtburkar som jag gärna hade velat köpa, förutom alla goda bakverk. Problemet är att det nästan är omöjligt att ha så mycket kakor hemma.

vismarlövcafe

Rader med marmelad, juice och choklad. Som en gammal speceriaffär.

Man känner sig som hemma i trädgården bland alla blommor, redskap och attiraljer. Känns som Ernst ska dyka upp när som helst.

Lugnet i Vismarlöv går inte att förneka. Det var värt lite träningsvärk i benen, helt klart. Besök deras hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *