Tema höst: det här maxar höstmyset

Det är hösttema på bloggen!

Med oktober nästan avverkad så kunde det passa med lite associationer kring årstiden.

Höstmusik: Iron & Wines skivor och framförallt låten Tree by the river påminner om en promenad i parken med gula och röda löv.

War on Drugs har släppt nytt, också passande. En mjuk, bruceig (ja, mannen är numera ett adjektiv) ljudmatta med en karaktärsfull röst. Det funkar! Bortsett från skivomslaget, ingen höjdare. Hade han tittat bort från kameran hade estetiken höjts några snäpp. War on drugs gör att du kan drömma dig bort, kanske rentav ta bilen och sticka. Om du har en alltså.

Film: Atmosfäriska filmer. Vi sänker tempot något. Gärna en mordgåta eller ett mysterium. Mystic River med Clint Eastwood. En kvinnas hemlighet med Adrian Brody. Ett hus av sand och dimma är ett drama som ofta glider obemärkt förbi, men som är riktigt bra. Filmens styrka är att vi får följa två desperata karaktärer som tävlar om vem som har rätten till ett hus. Filmen tvingar oss att se historien från två olika sidor, något som inte alltid är vanligt, då vi ofta har en protagonist och en antagonist. Jennifer Connelly och Ben Kingsley gör en fin insats! För övrigt är just omgivningarna vackert filmade och skapar den där atmosfäriska stämningen, trots att premisserna är tragiska.

Böcker: Läser just nu Grace av Anthony Doerr och även en Stephen King-roman på tur.

Utflyktsmål: åk till Bjärehalvön, besök Killeröds café och handla lite närodlat på vägen. Man betalar genom att stoppa pengar i en burk. Charmigt värre. Om jag bara kunde komma ihåg vad stället hette. Omgivningarna är fina i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *