Cherry Blossom Girl

Textorkan är total. Mitt tangentbord är relativt vilande och mina tankar vill inte riktigt vandra ut i cyberspace. Men det finns en sak jag alltid kan skriva eller prata om, nämligen musik. Utan inbördes ordning så är detta några av mina bästa konserter:

1.Vad de flesta inte vet om mig är kanske att jag är ett stort reggaefan och en av de allra senaste konserterna var med ett band som antagligen är lite up and coming, i alla fall i Stockholmsområdet – Marx Gallo. Gillade deras sköna gung och att de hade en tjej som sjöng i bandet.

2. En annan favorit är från Open Air Festival i Polen 2010 med Ben Harper när självaste Eddie Vedder kom ut på scenen och gjorde honom sällskap (naturligtvis såg jag Pearl Jam på samma festival).

3. Måste även säga att konserten med Groove Armada gjorde att jag fick upp ögonen för elektronisk musik live. Sångerskan som jag inte ens vet namnet på hade  på sig en stor cape och såg ut som en blandning av en fladdermus och en discodiva.

4. En konsert med Lykke-Li när hon var förband till härliga Soundtrack of our lives, för säkert 5-10 år sedan. Hon var knappt känd på den tiden men jag minns hennes scennärvaro och speciella röst.

Samtidigt har jag blivit smärtsamt medveten om band som inte alls håller måttet live. Band of horses, till exempel. Det är inte alltid kul att se ett gäng snubbar med gitarrer.

Vilka skulle jag vilja se då?

Bruno Mars. Robyn. The Shins. Regina Spektor. Hade gärna sett No Doubt när de var som bäst och störst, men det är tyvärr för sent nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *