Frukostklubben

Frukost är dagens viktigaste mål, säger de. Själv vet jag inte riktigt om jag håller med, men det åtminstone är det en av de godaste. En helgfrukost där man sitter och dricker gott kaffe eller thé, apelsinjuice och några goda bullar (ed. frallor) är riktigt trevligt.

Det enda som saknas när jag fixar långfrukost är en fet morgontidning, men radion får duga! I Malmö finns det två goda brunchställen som jag gillar, de kan man äta på Café Grannen och på Element.

Annars kan man själv skapa den rätta hotellkänslan genom att skiva lite melon, köpa någon god skinka/salami och dekorera tallriken med cocktailtomater.Är man lat kan man alltid köra en fransk variant och chockstarta kroppen med en sockerladdadcroissant och kaffe. Kanske inte att rekommendera om man inte vill stupa på gatan en timme senare. En dansk mellanvariant kan vara att föredra, då de gärna serverar wienerbröd till morgenmad.

Tidernas bästa film på temat är just Breakfast Club där ett gäng ungdomar tvingas att infinna sig på skolan en hel lördag på grund av att de hamnat i onåd av olika anledningar. De är alla väldigt olika och mötet mellan dessa är som ett social experiment på en väldigt begränsad yta. Vad händer när skolans värsting träffar skolans braniac? Väldigt stereotypt indelat är det så klart, men dialogen är ändå intressant och de tydliga exemplen skapar en spännande dynamik. Speciellt som denna mischmasch av personligheter är i en väldigt utforskande fas vilket innebär att de jämför sig med varandra. Härliga, förvirrade tonår.

Som bonus kan man njuta av den härliga 80-talsrekvisitan och många av dessa skådespelare blev riktigt stora under decenniet. De lyckas förmedla en hel del känslor med sina ansiktsuttryck och kameran dröjer sig kvar för att fånga deras minspel.En riktig kultfilm!

Dear Mr. Vernon, we accept the fact that we had to sacrifice a whole Saturday in detention for whatever it was we did wrong. But we think you’re crazy to make an essay telling you who we think we are. You see us as you want to see us – in the simplest terms, in the most convenient definitions. But what we found out is that each one of us is a brain… and an athlete… and a basket case… a princess… …and a criminal… Does that answer your question? Sincerely yours, the Breakfast Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *