Äventyr på Köpenhamns kanaler och häng på Refshaleön

Har ni varit på Resfhaleön någon gång?

Det ligger en bit utanför den klassiska stadskärnan och är omgivet av vatten på tre sidor. Här brukar det också vara olika spelningar som t.ex festivalen Copenhell. Även Rihanna har satt sin fot på stället.

För att ta sig till Reffen kan man kan gå den långa promenaden inifrån stan eller så kan man konka runt på en buss som avgår från Köpenhamn C.

Alternativet är att köra den somriga varianten med en båtbuss som avgår från Det Kongelige Bibliotek i närheten av Langebro. Det går bra att kliva på om man har 24-timmars tågbiljett. På väg dit tuffar man förbi de mysiga kajerna med restauranger i Christianshavn, fina bostäder och imponerande stora militärfartyg. Just Christianshavn påminner om ett charmigt Amsterdam.

Friska vindar på trivsamma Reffen

Sen är det bara att kliva av på Reffen som det också heter och gå ca 1 km mot ett kul område som är fyllt av food trucks, en mysig bar och bungy jump. Det finns också en sektion där man kan bada badtunna och kanske kasta sig i plurret? Det är som ett lekland för vuxna. Det blåser oftast friska vindar, men det känns som man hittat ut till något slags skärgårdsparadis med lite ruffigare stil. En lagom mix av urbant och naturnära.

refshaleönköpenhamn

På samma ställe ligger också Mikellers bar där man kan sitta titta ut över vattnet och dricka en god öl.

På Reffen finns många valmöjligheter när det gäller mat och dryck, men annars kan man bara strosa längs kajen och njuta av de svalkande vindarna. Ett perfekt sommaräventyr med stadens bekvämligheter på tryggt avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *