Semester i Skåne? Dessa utflyktstips får du inte missa!

Detta året blev det en hemester.  Skåne har blivit omnämnt i Vogue som ett turistmål att räkna med.

Här kommer några utflyktstips, fördelade på ett par veckor i juli och augusti! Utrusta dig med regnkläder, Skånetrafikens app och en skriande hunger så är du redo att utforska en samling finfina orter.

Utflyktstips 1: Mölle

Mitt första skånska utflyktstips ligger vid havet. I Mölle finns det matställen som känns trevliga för turister utan att vara turistfällor. Man kan sitta i hamnen och ha det fint eller gå till en nära intilliggande badplats. Att strosa runt bland de söta små husen är en trevlig upplevelse. Jag hoppas bara att de nyttjas vintertid så att den lilla staden inte somnar av helt.

Det är lätt att ta sig dit med buss och man kan även åka vidare till Höganäs och käka på mysiga Garage som känns stylat för att filma ett avsnitt av Jills Veranda.

Utflyktstips 2: Århus

Kanalen klyver Århus som en blå pulsåder. Man kan ta en liten båttaxi över den och kliva i land på en fiskrestaurang. Där serverades det fisk och en god sallad.

Glassen på torget blev en fin avslutning och kön ringlade lång trots att det föll tunga droppar.

Århus har något behagligt över sig – en riktig sommarstad.

Utflyktstips 3: Butik Gul utanför Hörby

Jag rundar av med ett utflyktstips mitt på skånska landsbygden. När jag anlände till Butik Gul satt det en kattunge i nät på en kvinna vid cafébordet. Detta satte tonen för ett riktig lantligt, drömmigt ställe med både butik och fika. För er som letar saker till trädgården finns det gjutjärnsföremål och porslin, samt gamla fönsterramar som är riktigt fina. Som pricken över i fanns det ett utedass så att känslan av landet var total.

Klicka här för att läsa mer om ett annat mysigt kafé i Skåne – Vismarlövs kafé och bagarstuga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *