Sommar i Skåne bjuder på fina utflykter

Detta året blev det en hemester. Trendigt så det förslår, men har man köpt ett sommarkort för ganska många 100-lappar kan det kännas bra att maxa upplevelsen och ta sig runt i Skåne. Skåne har en gång blivit omnämnd i Vogue som ett turistmål att räkna med.

Här kommer några utflyktips, fördelade på ett par veckor i juli och augusti! Utrusta dig med regnkläder, Skånetrafikens app och en skriande hunger så är du redo att utforska en samling finfina orter.

Mölle

I Mölle finns det matställen som känns trevliga för turister utan att vara turistfällor. Man kan sitta i hamnen och ha det fint eller gå till en nära intilliggande badplats. Att strosa runt bland de söta små husen är en trevlig upplevelse. Jag hoppas bara att de nyttjas vintertid så att den lilla staden inte somnar av helt.

Det är lätt att ta sig dit med buss och man kan även åka vidare till Höganäs och käka på mysiga Garage som känns stylat för att filma ett avsnitt av Jills Veranda.

Århus

Kanalen klyver Århus som en blå pulsåder. Man kan ta en liten båttaxi över den och kliva i land på en fiskerestaurang. Där serverades det fisk och en god sallad.

Glassen på torget blev en fin avslutning och kön ringlade lång trots att det föll tunga droppar.

Århus har något behagligt över sig – en riktig sommarstad.

Butik Gul utanför Hörby

När jag anlände till Butik Gul satt det en kattunge i nät på en kvinna vid cafébordet. Detta satte tonen för ett riktig lantlig drömmigt ställe med både butik och fika. För er som letar saker till trädgården finns det gjutjärnsföremål och porslin, samt gamla fönsterramar som är riktigt fina. Som pricken över i fanns det ett utedass så att känslan av landet var total.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *